1982: Truck og Maskinservice blir etablert med formål å drive med service og utleie av industrimaskiner.

1993: Selskapet inngår en forhandleravtale med AK-Maskiner for salg og service av traktorer og landbruksredskaper.

1998: Truck og Maskin flytter inn i nye lokaler plassert i Mosjøen Næringspark. Virksomheten har nå tre forretningsområder:

  • Landbruk: Salg og reparasjoner av traktorer og redskaper til landbruket
  • Industri: Salg/ utleie og reparasjoner av industrielle kjøretøy
  • Fritid: Salg og reparasjoner og fritidsprodukter, inkl. tilvirkning av alt av hydrauliske slanger og komponenter.

2003: Truck og Maskin tar et stort steg innenfor Industriområdet ved å inngå en avtale med Alcoa Mosjøen (da Elkem Aluminium Mosjøen) på service og vedlikehold av alt rullerende materiell på verket. Avtalen ble fornyet i 2011 hvorav Alcoa uttalte at: 
«Truck og Maskin er en leverandør som driver vedlikehold i verdensklasse»

2004: Truck og Maskin etablerer avdeling på Mo i Rana med hovedfokus på reparasjon og vedlikehold av landbruks- og industrikundene.

2012: Truck og Maskin tar igjen et stort steg innen Industriområdet ved å inngå en avtale med Alcoa Lista på service og vedlikehold av alt rullerende materiell på verket. Truck og Maskin har med dette tatt steget fra å være en lokal bedrift til å bli en nasjonal aktør innen vedlikehold til industrien.

2018: Truck og Maskin inngår samarbeidsavtale med Hydro Sunndal, Europas største smelteverk, på vedlikehold av alle standard kjøretøy.

I dag

Truck og Maskin er 40 ansatte og omsetter for ca 60 mill NOK. Vi er nå lokalisert i Mosjøen, Mo i Rana, Farsund og Sunndalsøra. Vi har en bred og markedsledende produktportefølje innenfor alle våre tre forretningsområder.

Truck og Maskin er en faghandel, dvs at for samtlige av våre produkter tilbys kunden service og vedlikeholdsoppfølging enten i form av serviceavtaler eller etter kundens behov.

Truck og Maskin tilbyr også utleie av landbruks- og industrimaskiner. Vi skreddersyr løsninger tilpasset kundens behov ift leiemåte, leietid, leieforhold (med eller uten service, vedlikehold eller forsikring), etc. 

Truck og Maskin er sertifisert av Norsk Sertifisering AS, og er godkjent kontrollorgan for sakkyndig kontroll

TM